Langeleegte 16
9641GN
VEENDAM
tel. 0598-614350

Velocitas 1897 behaalde vanmiddag een benauwde zege aan de Langeleegte, Veendam 1894 werd met 0-2 verslagen.

Voor de aftrap werd 1 minuut stilte in acht genomen n.a.v. het overlijden van Piet Doornbos, o.a. oud keeper van Velocitas 1897.

Het begin van de wedstrijd was voor Veendam 1894 dat gretig uit de startblokken kwam.
Velocitas 1897 herpakte zich enigszins maar het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld.

In de 39e minuut was het Velo dat de score opende door Kelvin de Vries.
Even eerder kopte Bart Steenbergen nog de bal op de lat.

Na de rust bleef het spel niet om over naar huis te schrijven.
Op het eind van de wedstrijd drong Veendam 1894 aan maar daar was invaller Firas El Jawashi die de 0-2 op het scorebord zette wat voor een opluchting zorgde bij de 'Stadjers'.

In de blessuretijd werd nog een strafschop aan de gastheren toegekend maar Tuur de Vries keerde deze prima en wist daarmee zijn doel wederom schoon te houden. Door dit resultaat deelt Velocitas 1897 nu de koppositie met Marum.

Volgende week komt Kollum op bezoek in het Stadspark, aftrap is om 15.00 uur.