GRONINGEN
tel. 050-5255342

VELOCITAS 1897 KOPLOPER NA ZEGE OP VEV '67

Gisteren speelde onze hoofdmacht thuis tegen VEV '67 uit Leek.

Het 1e kwartier was voor VEV '67 en drukte dat ook uit in de stand. In de 6e minuut was het Gerhard van den Berg die de gasten op een 0-1 voorsprong zette.
In het tweede gedeelte van de 1e helft herpakte Velo zich en kreeg een strafschop na een overtreding binnen de 16 op Jesse Bosgraaf.
De keeper wist de inzet van Rutger Hofsteenge te keren en derhalve werd er gerust met een 0-1 ruststand.

De tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel.
In de 57e minuut was het invaller Bart Steenbergen die met een afstandsschot buiten de 16 de bal in de rechter bovenhoek schoot (1-1).
Zeven minuten later was het wederom Steenbergen die met een prachtige lob Velo op een verdiende voorsprong zette.

Het was het aan het eind van de wedstrijd nog billenknijpen voor de Stadjers maar daar was de rappe Jesse Bosgraaf die aan alle illusies van VEV '67 een einde maakte via een prachtig lob over de keeper (3-1).

Daar Marum thuis gelijk speelde tegen LTC en Drenthina vrij was is Velo nu koploper in de 2e klasse L.
Toch een prestatie van formaat van de debutant in deze 2e klasse.

A.s. zaterdag komt het sterke Achilles 1894, dat slechts 3 punten minder heeft,  op bezoek in het Stadspark.