9728JR
GRONINGEN
tel. 050-5260649

De "A7-derby" tussen GRC Groningen en Velocitas 1897 eindigde gisteren in een remise.

Velo ging zeer voortvarend van start en Jochem de Vries kopte na 3 minuten al de 0-1 binnen.
In de eerste helft was Velocitas 1897 duidelijk beter al moest Velo-doelman Tuur de Vries vlak voor rust nog wel in actie komen bij een inzet van Jasper Kingma.

GRC Groningen kwam de tweede helft iets beter voor de dag en in de 63e minuut was Liam el Mansouri ongelukkig in een actie waarbij de bal achter de eigen keeper belandde: 1-1.

Hierna nam Velo het initiatief weer over en kreeg in de 80e minuut de ultieme kans om drie punten mee te nemen naar het Stadspark.
Thomas Bats mocht van 11 meter aanleggen (strafschop) maar zag zijn inzet gekeerd door GRC doelman Rutger van der Berg.

Uiteindelijk bleef het bij deze 1-1.

Volgende week is Velocitas 1897 vrij en een week later ontvangen de groen-witten PKC '83.