Mulock Houwerlaan 29
9727KG
GRONINGEN
tel. 050-5263099

Velocitas 1897 verloor vanmiddag met 0-1 van kampioenskandidaat HZVV uit Hoogeveen.

Het was zonder twijfel een verdiende overwinning voor de gasten, Velo was niet bij machte om kansen te creëren. Net als de vorige week keepte Tuur de Vries weer een prima pot en was het aan hem te danken dat het bij 0-1 is gebleven.

Deze 0-1 viel in de 25e minuut nadat Jochem de Vries HZVV’er Sander Dzemidzic vloerde binnen de ‘16’. Sander verzilverde zelf deze kans zonder problemen.

Ook na rust was HZVV de betere ploeg maar wist de score niet verder uit te breiden.

In de 90e minuut trok de prima leidende scheidsrechter Robert de Wit nog een rode kaart voor Jens Zijlstra die de doorgebroken Jens van Rooijen tackelde.

Het bleef uiteindelijk bij de 0-1.

Volgende week zondag volgt de derby bij GRC Groningen.