9603TG
HOOGEZAND
tel. 0598-326977

Van onderschatting kon vanmiddag in de uitwedstrijd tegen Hoogezand geen sprake zijn.
Enerzijds werd dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Hoogezand met 2-3 verloren na een 2-0 voorsprong en anderzijds won Hoogezand vorige week van koploper Oranje Nassau.

Hoogezand hanteerde veelal de lange bal en Velocitas 1897 probeerde voetballend op te bouwen op een hobbelig veld.
De bal kwam niet altijd goed aan door balverlies in een duel of een verkeerde (eind)pass.

In de eerste helft werd er niet gescoord en gingen beide ploegen met de brilstand aan de thee.

Na rust was het Jochem de Vries die Velocitas 1897 met een rake kopbal de Stadjers op een 0-1 voorsprong zette in de 55e minuut.
Twee minuten later was het weer raak. Thomas Bats liet met een intikker de 0-2 aantekenen.
In de 60e minuut kopte Joris Mulder de bal nog hard op de paal.

Hier bleef het bij en werden de welkome drie punten door Velo meegenomen.